Translate

woensdag 3 juli 2013

Recept: tofupaté

Ik geef toe: het ziet er écht niet uit. Maar het smaakt wel verrassend lekker! Bij mij is de ene kant nogal brokkelig terwijl de andere kant eerder stevig is, dus ik adviseer je de schotel eens om te draaien in je oven. En het is natuurlijk niet zo smeuïg als een vleespaté, maar dat hoef ik gewoon nooit meer te eten.


ziet er apart uit, gemixte tofu...
Ingrediënten
-  250g tofu
- 15g amandelen
- 2 el sojasaus
- 3 el olijfolie 
- sap van 1/2 citroen
- 200g wortelen
- 5 el water

Werkwijze
Ontvel de amandelen. Breng water aan de kook en gooi de amandelen erin. Wanneer ze boven komen drijven, doe je ze in een kommetje met koud water en dan is het velletje er makkelijk af te krijgen.
Hak de tofu in stukjes en blender samen met de amandelen, sojasaus, olijfolie, het citroensap en het water. Verwarm de oven voor op 170°C. Schil de wortelen en hak in fijne blokjes. Pak een ovenschaal, stort het tofumengsel erin en meng de wortelblokjes erdoor. Bak 25 minuten in de oven, laat afkoelen en serveer op een boterham, een toastje of gewoon zo.
Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten