Translate

vrijdag 22 februari 2013

Recept: linzenhummus

Ik schreef eerder over linzen. Het zijn geweldige vleesvervangers. Rode linzen zijn iets anders dan groene linzen: kortere kooktijd en ze vallen veel sneller uit elkaar. Daarom zijn ze eerder geschikt om burgers mee te maken, of in dit geval: hummus. Linzenpate wordt ook van rode linzen gemaakt! Er is wel iets eigenaardigs aan. In het pak waren de linzen nog rood/oranje-achtig.
Nadat ik ze had gekookt, waren ze echter geel. RODE linzen?! Maar goed, dat doet niets af aan de smaak natuurlijk.


Ingredienten
- 95g rode linzen
- water 
- 2 el sesamolie
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode chilipepers
- citroensap van 1/2 citroen
- 1 tl komijn
1 tl kurkuma

Werkwijze
Kook de linzen zo'n 25 minuten in ruim water. Giet af. Hak de knoflook en de chilipepers fijn. Mix alle ingredienten in de blender of met een staafmixer. Bij mij was het iets te waterig, dus er zat vermoedelijk nog te veel water in de linzen, maar de smaak was lekker! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten