De pomelo is ontstaan als een kruising uit een grapefruit en een pompelmoes (noot, wij in Belgie noemen een grapefruit onterecht een pompelmoes). Deze vrucht wordt vooral geteeld in Israel, waar veruit de meeste pomelo's vandaan komen. Er is echter nog een andere variant: de honey pomelo. Deze komt uit China, is lichter van kleur en zoeter. Vaak is hij ook groter en er zit een mooi netje en plastic zakje rond. Voor het milieu zijn beide soorten niet echt goed aangezien ze lange afstanden afleggen om hier tot in de winkel te geraken, maar ik zou zeggen dat de pomelo uit Israel zonder verpakking toch net iets beter is.
opengepelde pomelo |
partje pomelo, klaar om op te eten |
Dus pel je de vliesjes er ook nog af, wat eigenlijk niet zo moeilijk is omdat het vruchtvlees dik en stevig is. Dan kun je eindelijk je tanden zetten in het zoete vruchtvlees en weet je dat het de moeite waard was.
Pomelo bevat per 100 gram: 38 kcal, 9.62g koolhydraten, 0.76g eiwitten, 0.04g vet, 1g vezel, 1mg natrium en 216mg kalium. Zoals alle citrusvruchten is pomelo rijk aan vitamine C.
Verder zou het cholesterolverlagend werken en helpen tegen hoge bloeddruk, ongeveer hetzelfde als de grapefruit en de pompelmoes. Maar daar eet ik het niet voor: een pomelo is gewoon ontzettend lekker!
Alleen al het gepeuter om hem schoon te maken is rustgevend. Als toegift krijg je dan die heerlijke smaak.ondanks allles vind ikbze eigenlijk te klein....... want.....je blijft er van eten!!
BeantwoordenVerwijderenHavagi
Schoonmaken makkelijk je snijd de Pomelo in 4 delen en met iets fijner mesje haal je het vruchtvlees eruit heerlijk bij afmaken nagerecht ,ook heerlijk bij varkenshaasje maar je moet er van houden. lichte honing smaak. Hoofddorp Rein Mulder
BeantwoordenVerwijderen