Translate

vrijdag 11 oktober 2013

Recept: spruitjes met pompoen en seitan

Na al dat enthousiast gedoe over spruitjes, kon een recept natuurlijk niet uitblijven. Twee van mijn favoriete groentes gecombineerd in één gerecht, heerlijk! Bovendien binnen een halfuur klaar als je gebruik maakt van diepvries pompoenblokjes, ideaal voor een gehaaste avond.



Ingrediënten voor 1 persoon
- 100g seitan
- 200g verse spruitjes
- 1 ui
- 200g pompoenblokjes
- 2 el olijfolie
- peper en nootmuskaat

Werkwijze
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Pel en snipper de ui. Snijd de seitan in dunne reepjes. Verhit in een wok 1 el olijfolie en fruit de ui op matig vuur. Voeg er de gehalveerde spruitjes aan toe wanneer de ui glazig begint te worden. Wok dit enkele minuten, voeg er dan een el water aan toe en doe een deksel over de spruitjes. Laat dit 5 minuten garen. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de reepjes seitan krokant. Voeg de pompoenblokjes toe aan de spruitjes en bak nog 2-3 minuten. Doe de seitan erbij en wok het geheel nog eventjes. Kruid met peper en nootmuskaat. Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten