Translate

donderdag 8 mei 2014

Recept: healthy mug cake

Vandaag een gezonde variant op de alom bekende 'mug cake'. In plaats van het meel, de suiker en de olie gebruiken we hier een banaan, een ei en havermout. Dit is slechts de basis, je kunt er allerlei dingen aan toevoegen om het te pimpen en zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stukje pure chocolade erin of eerder kaneel en rozijntjes? Gebruik je fantasie! Ideaal als tussendoortje, maar ook als je niet zoveel honger hebt 's ochtends. Het heeft wel niet echt de structuur van cake, iets zachter.

Ingrediënten voor 1 cakeje
- 3 el havervlokken, havermout of havermeel
- 1 ei
- 1 banaan
- verder wat je er maar bij wilt gooien

Werkwijze
Prak de banaan in een kom of een grote mok, ik heb een heel brede ronde mok gebruikt. Klop het ei erbij los, voeg de havermout en eventueel andere dingen aan toe en laat ongeveer 2 minuten in de magnetron draaien op 750W. Keer om op een bordje en serveer met wat kwark, zure room, vers fruit, ... Gebruik je fantasie en smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten