Translate

donderdag 17 april 2014

Recept: baked oats

Er bestaan veel recepten hiervoor, maar dit is één van de meest basic. Je kunt ze aanpassen naar eigen smaak. Wanneer het net uit de oven is, lijkt het niet op iets dat je deftig kunt eten, maar wanneer het even afkoelt, vormt het wel degelijk een vaste massa. Wel een beetje zacht vanbinnen, maar aangezien er geen suiker of boter in zit - wat bij gewone mueslirepen zeker wel het geval is - kun je ook niet verwachten dat ze net zo knapperig zijn natuurlijk. Dit is heerlijk als ontbijt met nog wat stukjes vers fruit of (gezonde) chocoladesaus, maar je kunt ook een stukje 'reep' als tussendoortje eten.


Ingrediënten
Gelijke verhoudingen havervlokken en plantaardige melk, ik heb 2 cups genomen van elk, genoeg om een ruime ovenschaal te vullen. 
- 2 cups havervlokken (188g)
- 2 cups amandelmelk (210g)
- snuf kaneel

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een ruime ovenschaal de havervlokken, melk en kaneel en laat even wellen. Bak 30 minuten in de oven, laat goed afkoelen en snijd in stukken. Smakelijk! 

Tip: je kunt hier echt alles in gooien wat je zelf lekker vindt: noten, gedroogd fruit, stukjes chocolade, ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten