En jullie mogen weer eens een kijkje komen nemen in mijn pan ;)
Ditmaal een lekker - maar pikant ! - receptje voor wittekool.
Benodigdheden:
- witte kool
- een paar chilipepertjes
- 1 mooie, stevige tomaat
- sojasaus
- azijn (liefst Chinese)
- olijfolie of kokosolie
- lente-ui
- 1 grote aardappel of 2 kleine
- eventueel nog een ajuin
Werkwijze:
Snij de lente-ui in reepjes, hak de chilipepertjes fijn. Als jeen ajui gebruikt, snij deze ook in reepjes.
Snij de kool in plakjes. Snij de tomaat in vierkante blokjes.
Verhit olijfolie in een wok, fruit de ui glazig en laat de chilipepertjes even bakken. Voeg na een minuut of 2 de tomatenblokjes eraan toe. Wanneer het begint te suderen, doe je de kool erbij. Wok tot het gaar is, dat duurt wel een tijdje want witte kool is een erg taaie groente.
Serveer met wat je wilt, ik had er koolvis bij.
Smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten